Tratamente

Tratamente

Efectul tamaduitor al oualor de prepelita este dovedit, dupa zeci de ani de cercetari, de catre medici din diverse tari, printre care si din tara noastra. In urma cercetarilor si a experimentarilor in clinici si in sanatorii, s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.

De asemenea, contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.

    Sunt recomandate doua tipuri de tratamente(cure) cu oua de prepelita:

  1. CURA DE 120 DE OUA – pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.
  2. CURA DE 240 DE OUA – pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.

   Cum se deruleaza un asemenea tratament?

Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta (la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.

Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Pentru ca e mic, eu il sparg intr-o lingura de supa, lasandu-l sa alunece de la baza limbii catre esofag. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera le recomand amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.

In timpul tratamentului, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%.

Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa doua, trei luni.

Exista mai multe scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si – de ce nu – de recomandarile medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe care le-am gasit in diferite surse si le-am notat. Este foarte important sa se consume oua proaspete:

  1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:
  • Se pot administra cate doua oua zilnic.
  1. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:
  • Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
  1. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:
  • Se pot administra cate trei oua zilnic.
  1. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani:
  • In primele patru zile – cate trei oua pe zi;
  • Intre a 5-a si a 30-a zi – cate patru oua pe zi;
  • In a 31-a zi – trei oua, iar in a 32-a zi – un ou.
  1. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:
  • Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.
  1. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:
  • In primele doua zile – cate trei oua pe zi;
  • In a treia zi – patru oua pe zi;
  • Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv – cate cinci oua pe zi;
  • In a 49-a zi – trei oua pe zi;
  • In a 50-a zi – doua oua pe zi.

    Cate oua trebuie sa folosesc in functie de afectiunea de care sufar?

Ulcerul este o excavatie (creater) la nivelul mucoasei gastrice sau duodenale (prima portiune a intestinului). Boala ulceroasa se intilneste la orice virsta, dar incidenta maxima este la tineri.Pentru tratare si prevenirea ulcerului medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.

Tulburari digestive. Este normal sa aveti gaze din cand in cand, dar o cantitate excesiva de gaze, scaunele urat mirositoare si arsurile la stomac reprezinta semne ale unei functionari digestive defectuoase, o lipsa de substante nutritive, prezenta bacteriilor intestinale, functionarea lenesa a colonului si a stomacului. Aceste probleme lasate nerezolvate pot conduce la nenumarate afectiuni. Pentru tulburarile digestive medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.

Arteroscreloza. Considerata pana nu demult ireversibila, ateroscleroza sta la baza aparitiei majoritatii bolilor cardiovasculare (angina pectorala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, arteriopatie obliteranta etc.) Pentru tratare si prevenirea arteroscrelozei medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Astmul este o boala inflamatorie a cailor respiratorii, care provoaca crize repetate de respiratie suieratoare, dispnee (dificultati de respiratie), senzatia de apasare in piept si tuse. Astmul este declansat de inflamarea cailor respiratorii. Pentru tratrea si prevenirea astmului medicii de specialitate recomanda cura cu240 oua de prepelita.

Anemia este o deficiență calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găsește in globulele roșii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la țesuturi, anemia conduce la hipoxie (lipsa de oxigen) în organe. O persoană anemică poate apărea adesea palidă și slăbită, poate simți că nu mai poate respira sau că leșină, sau o resimțire a bătăilor înimii în tot organismul. Datorita complexului de vitamine si minerale pe care oul de prepelita le contine dar si aportului de fier si fosfor acesta este indicat pentru tratarea acestei afectiuni prin cura cu 240 oua de prepelita.

Scleroza coronariana. Pana nu demult se credea ca bolile de inima reprezinta o stare cronica, care poate cel mult sa fie ameliorata, si nu vindecata, insa in prezent, oamenii de stiinta dau sanse de vindecare celor care sufera de o astfel de boala.Medicii de specialitate in boli de inima recomanda si tratamentul cu240 oua de prepelita.

Colesterolul este un alcool policiclic de care se leaga acizii grasi, devenind astfel o grasime care se intalneste in aproape toate alimentele de origine animala. El este transportat prin intermediul sangelui in asociatii moleculare cu proteinele (lipoproteine).Pentru cei cu un nivel ridicat al colesterolului este recomandat tratamentul cu 240 oua de prepelita, dar si consumul de carne de prepelita deoarece aceasta are un aport foarte mic de colesterol.

Hipertensiunea arteriala este un sindrom caracterizat prin cresterea presiunii sistolice si diasistolice peste valorile medii normale admise. Boala se manifesta cu ameteli, dureri de cap, vajaituri in urechi, tulburari de vedere, iar cu timpul se visceralizeaza (adica deterioreaza functia unor organe vitale cum ar fi rinichiul, creierul, miocardul); in aceasta faza apar si simptomele organelor afectate. . Pentru tratarea si prevenirea hipertensiunii arteriale medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.

Rinichi. Boala cronica de rinichi este prezenta la pacientii care au o eliminare crescuta de proteine in urina. Odata instalata, boala cronica de rinichi poate conduce la presiune arteriala crescuta insotita sau nu de reducerea functiilor rinichiului si creste riscul de boli ale inimii sau ale sistemului circulator.Personal va recomand tratamentul cu 240 oua de prepelita care pe mine m-a ajutat in eliminarea caliculilor renali(pietrelor de la rinichi).

 Diabetul este o boala de metabolism. In fiecare zi mancarea pe care o consumi este transformata in glucoza prin digestie. Glucoza trece in sange de unde ajunge in celule prin actiunea insulinei, un hormon deschizator de usi pentru glucoza.Celulele au nevoie de glucoza ca sa functioneze. Organismul produce prea putina insulina sau nu o poate folosi corect. Oricare din aceste cauze face ca glucoza sa ramana in sange pana se elimina in urina, in loc sa fie folosita de celule. Pentru tratare si prevenirea diabetului medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

TBC. Tuberculoza este cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis. La nivel mondial se estimeaza aproximativ 2 miliarde de purtatori. Ea afecteaza de obicei plamanii, dar si alte parti ale organismului, mai ales sistemul osos si creierul. Trebuie facuta diferenta intre infectie si boala.

Persoanele care sunt doar infectate nu se simt bolnave si nu au simptome. Infectia se poate prelungi toata viata, fara ca boala sa se declanseze. Putem contracta tuberculoza la orice varsta. Aceasta se transmite rapid, in special in randul populatiei defavorizate, cu accesibilitate redusa la medic si prost hranita. Pentru tratare si prevenirea tuberculozei medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata de 4 pana la 72 de ore si care are caracter recidivant (se repeta). O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina). Cu toate ca migrenele sunt neplacute si interfera cu desfasurarea normala a vietii, nu produc leziuni pe termen lung. Migrenele pot fi considerate o afectiune, care trebuie tratata ca atare. Pentru tratare si prevenirea migrenelor medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Nevroza este o afectiune psihica, cronica, caracterizata printr-o diversitate de simptome, intre care, in principal, sunt: astenia si insomnia. Boala este declansata sau / si intretinuta de factori din mediul de viata, suprasolicitanti (efort intelectual, traume psihice). Pentru tratare si prevenirea nevrozelor medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, consecintele se fac vazute. In tratarea si prevenirea bolilor de ficat medicii specialisti recomanda un regim alimentar riguros si cura cu 240 oua de prepelita.

Potenta. Aceasta rubrica nu mai are nevoie de nici un comentariu deoarece stim cu totii (barbati si femei) la ce se refera.Tratamentul cu 240 oua de prepelita mai este denumit si Viagra naturala.

Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:

Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.

Actiuni terapeutice:

– normalizarea activitatii inimii

– vindeca bolile de rinichi si ficat

– ajuta digestia, regleaza secretia acizilor din stomac, vindeca spectaculos ulcerul

– întareste memoria

– sporeste rezistenta adultilor constrânsi sa urmeze un regim alimentar

– stimuleaza cresterea si dezvoltarea organismului la copii

Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomie, continutul scazut in grasimi si colesterol caracteristic facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol marit, diabet, regim alimentar de curatare).

Efectul tamaduitor al oualor de prepelita este dovedit, dupa zeci de ani de cercetari, de catre medici din diverse tari, printre care si din tara noastra. In urma cercetarilor si a experimentarilor in clinici si in sanatorii, s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.

De asemenea, contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.

    Sunt recomandate doua tipuri de tratamente(cure) cu oua de prepelita:

  1. CURA DE 120 DE OUA – pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.
  2. CURA DE 240 DE OUA – pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.

   Cum se deruleaza un asemenea tratament?

Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta (la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.

Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Pentru ca e mic, eu il sparg intr-o lingura de supa, lasandu-l sa alunece de la baza limbii catre esofag. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera le recomand amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.

In timpul tratamentului, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%.

Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa doua, trei luni.

Exista mai multe scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si – de ce nu – de recomandarile medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe care le-am gasit in diferite surse si le-am notat. Este foarte important sa se consume oua proaspete:

  1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:
  • Se pot administra cate doua oua zilnic.
  1. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:
  • Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
  1. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:
  • Se pot administra cate trei oua zilnic.
  1. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani:
  • In primele patru zile – cate trei oua pe zi;
  • Intre a 5-a si a 30-a zi – cate patru oua pe zi;
  • In a 31-a zi – trei oua, iar in a 32-a zi – un ou.
  1. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:
  • Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.
  1. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:
  • In primele doua zile – cate trei oua pe zi;
  • In a treia zi – patru oua pe zi;
  • Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv – cate cinci oua pe zi;
  • In a 49-a zi – trei oua pe zi;
  • In a 50-a zi – doua oua pe zi.

    Cate oua trebuie sa folosesc in functie de afectiunea de care sufar?

Ulcerul este o excavatie (creater) la nivelul mucoasei gastrice sau duodenale (prima portiune a intestinului). Boala ulceroasa se intilneste la orice virsta, dar incidenta maxima este la tineri.Pentru tratare si prevenirea ulcerului medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.

Tulburari digestive. Este normal sa aveti gaze din cand in cand, dar o cantitate excesiva de gaze, scaunele urat mirositoare si arsurile la stomac reprezinta semne ale unei functionari digestive defectuoase, o lipsa de substante nutritive, prezenta bacteriilor intestinale, functionarea lenesa a colonului si a stomacului. Aceste probleme lasate nerezolvate pot conduce la nenumarate afectiuni. Pentru tulburarile digestive medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.

Arteroscreloza. Considerata pana nu demult ireversibila, ateroscleroza sta la baza aparitiei majoritatii bolilor cardiovasculare (angina pectorala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, arteriopatie obliteranta etc.) Pentru tratare si prevenirea arteroscrelozei medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Astmul este o boala inflamatorie a cailor respiratorii, care provoaca crize repetate de respiratie suieratoare, dispnee (dificultati de respiratie), senzatia de apasare in piept si tuse. Astmul este declansat de inflamarea cailor respiratorii. Pentru tratrea si prevenirea astmului medicii de specialitate recomanda cura cu240 oua de prepelita.

Anemia este o deficiență calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găsește in globulele roșii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la țesuturi, anemia conduce la hipoxie (lipsa de oxigen) în organe. O persoană anemică poate apărea adesea palidă și slăbită, poate simți că nu mai poate respira sau că leșină, sau o resimțire a bătăilor înimii în tot organismul. Datorita complexului de vitamine si minerale pe care oul de prepelita le contine dar si aportului de fier si fosfor acesta este indicat pentru tratarea acestei afectiuni prin cura cu 240 oua de prepelita.

Scleroza coronariana. Pana nu demult se credea ca bolile de inima reprezinta o stare cronica, care poate cel mult sa fie ameliorata, si nu vindecata, insa in prezent, oamenii de stiinta dau sanse de vindecare celor care sufera de o astfel de boala.Medicii de specialitate in boli de inima recomanda si tratamentul cu240 oua de prepelita.

Colesterolul este un alcool policiclic de care se leaga acizii grasi, devenind astfel o grasime care se intalneste in aproape toate alimentele de origine animala. El este transportat prin intermediul sangelui in asociatii moleculare cu proteinele (lipoproteine).Pentru cei cu un nivel ridicat al colesterolului este recomandat tratamentul cu 240 oua de prepelita, dar si consumul de carne de prepelita deoarece aceasta are un aport foarte mic de colesterol.

Hipertensiunea arteriala este un sindrom caracterizat prin cresterea presiunii sistolice si diasistolice peste valorile medii normale admise. Boala se manifesta cu ameteli, dureri de cap, vajaituri in urechi, tulburari de vedere, iar cu timpul se visceralizeaza (adica deterioreaza functia unor organe vitale cum ar fi rinichiul, creierul, miocardul); in aceasta faza apar si simptomele organelor afectate. . Pentru tratarea si prevenirea hipertensiunii arteriale medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.

Rinichi. Boala cronica de rinichi este prezenta la pacientii care au o eliminare crescuta de proteine in urina. Odata instalata, boala cronica de rinichi poate conduce la presiune arteriala crescuta insotita sau nu de reducerea functiilor rinichiului si creste riscul de boli ale inimii sau ale sistemului circulator.Personal va recomand tratamentul cu 240 oua de prepelita care pe mine m-a ajutat in eliminarea caliculilor renali(pietrelor de la rinichi).

 Diabetul este o boala de metabolism. In fiecare zi mancarea pe care o consumi este transformata in glucoza prin digestie. Glucoza trece in sange de unde ajunge in celule prin actiunea insulinei, un hormon deschizator de usi pentru glucoza.Celulele au nevoie de glucoza ca sa functioneze. Organismul produce prea putina insulina sau nu o poate folosi corect. Oricare din aceste cauze face ca glucoza sa ramana in sange pana se elimina in urina, in loc sa fie folosita de celule. Pentru tratare si prevenirea diabetului medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

TBC. Tuberculoza este cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis. La nivel mondial se estimeaza aproximativ 2 miliarde de purtatori. Ea afecteaza de obicei plamanii, dar si alte parti ale organismului, mai ales sistemul osos si creierul. Trebuie facuta diferenta intre infectie si boala.

Persoanele care sunt doar infectate nu se simt bolnave si nu au simptome. Infectia se poate prelungi toata viata, fara ca boala sa se declanseze. Putem contracta tuberculoza la orice varsta. Aceasta se transmite rapid, in special in randul populatiei defavorizate, cu accesibilitate redusa la medic si prost hranita. Pentru tratare si prevenirea tuberculozei medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata de 4 pana la 72 de ore si care are caracter recidivant (se repeta). O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina). Cu toate ca migrenele sunt neplacute si interfera cu desfasurarea normala a vietii, nu produc leziuni pe termen lung. Migrenele pot fi considerate o afectiune, care trebuie tratata ca atare. Pentru tratare si prevenirea migrenelor medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Nevroza este o afectiune psihica, cronica, caracterizata printr-o diversitate de simptome, intre care, in principal, sunt: astenia si insomnia. Boala este declansata sau / si intretinuta de factori din mediul de viata, suprasolicitanti (efort intelectual, traume psihice). Pentru tratare si prevenirea nevrozelor medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.

Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, consecintele se fac vazute. In tratarea si prevenirea bolilor de ficat medicii specialisti recomanda un regim alimentar riguros si cura cu 240 oua de prepelita.

Potenta. Aceasta rubrica nu mai are nevoie de nici un comentariu deoarece stim cu totii (barbati si femei) la ce se refera.Tratamentul cu 240 oua de prepelita mai este denumit si Viagra naturala.

Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:

Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.

Actiuni terapeutice:

normalizarea activitatii inimii

vindeca bolile de rinichi si ficat

ajuta digestia, regleaza secretia acizilor din stomac, vindeca spectaculos ulcerul

întareste memoria

sporeste rezistenta adultilor constrânsi sa urmeze un regim alimentar

stimuleaza cresterea si dezvoltarea organismului la copii

Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomie, continutul scazut in grasimi si colesterol caracteristic facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol marit, diabet, regim alimentar de curatare).

     TRATAMENTUL NATURIST CU OUA DE PREPELITA

         Prepelita a inceput sa fie domesticita in Coreea, China si Japonia in anii 1300 e.n.. Pentru a-i arata pretuirea , crescatorii japonezi i-au construit colivii din lemn de esenta pretioasa (santal, mahon) incrustate cu aur, argint, fildes si perle. Tot in Japonia, in secolul nostru, a inceput si exploatarea prepelitei pentru oua si carne.
        Terapia naturista agreata tot mai mult de medicina si farmacologia moderna recomanda produsele naturale de origine vegetala si animala in scop profilactic, curativ si de conservare.
       Ouale de prepelita si-au dovedit actiunea benefica in peste 30 afectiuni ale organismului. Efectele pozitive sunt date de: calitatea superioara a proteinei din ou; lipsa colesterolului (este singurul ou dietetic) ; concentratia foarte mare de vitamine si minerale comparativ cu volumul oului fata de oul de gaina. Fata de oul de gaina , cel de prepelita contine de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2, completate si de alte vitamine cum ar fi: A, D3, E. De asemenea, contine de 5 ori mai mult fier si microelemente ca potasiu, calciu, zinc, sulf. Valoarea nutritiva la 100 g produs este : 678 kj, proteine 11,6%, grasimi 14%, glucide 0,5%, minerale 0,9%.

       Efectele benefice ale curei cu oua de prepelita si-au dovedit eficienta in: la copii – stimularea cresterii si imbunatatirea metabolismului (100 buc.) si asupra neurogenezei (formarea neuronilor) in sistemul nervos central (120 buc.); revigorarea starii de sanatate si echilibrarea organismelor in varsta, combaterea proceselor degenerative ale organismului (240 buc.); imbunatatirea coeficientului de inteligenta si a memoriei, protectia celulei nervoase; marirea potentei sexuale (120 buc.); intarirea organismelor slabite prin uzura fizica si suprasolicitare (240 buc.); refacerea energetica a organismului (240 buc.) in perioada pre si post-natala (efectele sunt benefice si asupra fatului), dupa interventii chirurgicale si radioterapii; revenirea spectaculoasa dupa perioade de stres si epuizare (240 buc.); boli de dereglare a metabolismului lipidic: aterioscleroza (240 buc.), obezitate (240 buc.), hipercolesterolemie (240 buc.) ; intensificarea efectelor medicatiei administrate in T.B.C. (240 buc.); terapia bolilor cardiovasculare (scleroza coronariana, imbunatatirea functiilor cordului – 240 buc.); terapia bolilor alergice (astm – 240 buc., urticarie – 120 buc., eczeme, conjunctivita – 120 buc., rinite alergice – 240 buc.); terapia bolilor digestive (ulcer – 240 buc., tulburari digestive – 120 buc., reglarea aciditatii gastrice – 120 buc.); terapia bolilor hepatice (240 buc.); terapia bolilor renale (240 buc.); terapia bolilor circulatorii (anemie – 240 buc., hipertensiune – 240 buc.); terapia bolilor metabolice (guta – 240 buc., obezitate – 240 buc., diabet – 240 buc.); terapia sistemului nervos (neurastenie – 240 buc., stari nervoase – 240 buc., migrene – 240 buc., nevroze – 240 buc.); efecte miraculoase si in ingrijirea tenului (240 buc.) si a pielii in general ca si a parului (50 buc.). Cura cu oua de prepelita este folosita si ca tratament de combatere in cazul diferitelor afectiuni sau tratamente asociate, nefiind semnalata nici o contraindicatie. Deoarece are efect antialergic (120 – 240 buc. ) favorizeaza tratamentele medicamentoase asupra organismului.
        Ouale de prepelita se folosesc in cure de 120-240, oua / perioada. Curele sunt intrerupte de pauze de 21-120 zile si se pot relua de 3 – 4 ori. In paralel se pot folosi si sub forma de alimente gatite. Numarul de oua consumate este in functie de afectiune iar consumul se face conform schitei alaturate. Dozele din acest tabel sunt orientative existand si alte scheme de tratament in functie de severitatea afectiunii si in conformitate cu sfatul medicului dumneavostra curant.

       Mod de administrare

    Important ! Ouale trebuiesc consumate proaspete si sa fie pastrate la rece, la 4 – 8 grade C. Consumul se face dimineata, pe stomacul gol. Este bine ca ouale sa fie spalate inainte de spargere. Ca sa le consume adultii trebuie sa procedeze astfel: se inteapa cei doi poli ai unui ou si se bea continutul printr-un pol. Alta metoda ar fi spargerea intr-un pahar si frecarea albusului si galbenusului cu zahar sau miere. Masa se serveste dupa 3 – 4 ore. In cazul tinerilor se poate separa galbenusul si se serveste ca atare sau cu miere. Masa se serveste dupa o ora. Pentru copii se poate separa galbenusul si se consuma ca atare, indulcit cu miere sau in lapte. Prima masa se serveste dupa 30 minute.
ATENTIE ! Consumul alcoolului diminueaza din efectul tratamentului.

 

 

 

tratament